Το plan b του υπ. Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική που ασφυκτιά

Το plan b του υπ. Υγείας για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική που ασφυκτιά

Το plan b του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση  του συστήματος υγείας στο Λεκανοπέδιο έχει ήδη ενεργοποιηθεί καθώς είναι ασφυκτική πλέον η πίεση που ασκείται στις μονάδες υγείας της Αττικής.

Η διασπορά του ιού παραμένει υψηλή είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Κυριακή, ημέρα που συνήθως τα τεστ είναι πολύ λιγότερα, καταγράφηκε «ρεκόρ» κρουσμάτων, με 1.269 νέα περιστατικά ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 391. Οι επιστήμονες μιλάνε για αργή επιβράδυνση της επιδημίας, με πολλές τοπικές εστίες, σε όλη τη χώρα.
 
Αυτή την ώρα, οι πολίτες με ενεργή λοίμωξη ανέρχονται σε 12.000 πανελλαδικά, ενώ  πάνω από 2.000 ενεργά κρούσματα καταγράφονται μόνο στον Πειραιά και στο Δυτικό τομέα Αττικής. Στις συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, το επιδημικό κύμα ανεβαίνει συνεχώς, ενώ στην υπόλοιπη Αττική τείνει να σταθεροποιηθεί.

Καθημερινά το λεκανοπέδιο δέχεται τις μισές και περισσότερες από το σύνολο των νέων εισαγωγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο «Σωτηρία» δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμο κρεβάτι covid ενώ στο «Αττικόν» ,η εφημερία ξεκίνησε σήμερα χωρίς γενικές ΜΕΘ, με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι είναι επισφαλής . 

Τώρα σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου υγείας  τα περιστατικά που δεν έχουν κορωνοϊό αλλά χρειάζονται Εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία με επάρκεια κλινών είτε στον ιδιωτικό τομέα που έχει ήδη διαθέσει για τις ανάγκες του ΕΣΥ 130 κρεβάτια ΜΕΘ.

Επίσης αποφασίσθηκε να σταματήσει η διακομιδή  ασθενών ,για απλές κλίνες από κοντινές στην Αττική περιοχές όπως Κόρινθο, Χαλκίδα,  Λειβαδιά και  Θήβα. Ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η μετατροπή του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ ,εξ ολοκλήρου σε non-covid νοσοκομείο ώστε να διακομίζονται εκεί τα περιστατικά πλην κορωνοϊού και να απελευθερώνονται κλίνες για ασθενείς με Covid-19 στα νοσηλευτικά ιδρύματα του λεκανοπεδίου.

Κορονοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Αττικής - Σε πληρότητα οι ΜΕΘ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα