Σκληρό lockdown στην Πάτρα – Μια ανάσα πριν το αυστηρό κλείσιμο και το Ρέθυμνο

Μια βόλτα μέχρι την Πάτρα και την Κρήτη έκανε η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και βλέπουν σιγά σιγά νέα σκληρά μέτρα να υιοθετούνται για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Η Πάτρα βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα στο «κόκκινο», ενώ από σήμερα το πρωί σε ίδιο επίπεδο συναγερμού μπήκε ολόκληρη η Αχαΐα.

Από τις 30 Ιανουαρίου που είχαν εντοπιστεί περίπου 200 κρούσματα στο νομό, σήμερα έχει φτάσει στα 700. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι εμφανής, με τις ΜΕΘ της περιοχής να είναι καλυμμένες σε ποσοστό 80%.

Στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολη.

«Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα, κυρίως στην ενδοχώρα. Η εικόνα του νοσοκομείου μας δεν δείχνει κάτι τέτοιο, είναι μόλις 13 οι νοσηλευόμενοι και μάλιστα ελαφριά. Αλλά σχολεία της περιφέρειας έχουν κλείσει από μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Ανησυχούμε και δεν διαμαρτυρόμαστε. Θέλουμε να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας ως τουριστική περιοχή. Μέχρι πρότινος ήμασταν πράσινη περιοχή. Αλλά στην ενδοχώρα ο κόσμος δε συμμορφώνεται. Η νεολαία μας κάνει πως δεν καταλαβαίνει», είπε ο κ. Μαρινάκης.

 

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα