Βασιλακόπουλος: Πρέπει να αναχαιτίσουμε την επιδημία, να μειώσουμε τον ρυθμό αύξηση,

Βασιλακόπουλος: Πρέπει να αναχαιτίσουμε την επιδημία, να μειώσουμε τον ρυθμό αύξηση,

Κάθε lockdown έχει άλλη αποτελεσματικότητα ανάλογα με το πως θα φερθούν οι απλοί πολίτες. Αν δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό το lockdown θα γίνει γρήγορα αποτελεσματικό. Διαφορετικά θα χρειαστεί η κυβέρνηση να παρατείνει τα μέτρα, σημείωσε

Πρέπει να αναχαιτίσουμε την επιδημία, να μειώσουμε τον ρυθμό αύξηση, τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση… Τουλάχιστον μια εβδομάδα ίσως και παραπάνω για να δούμε μείωση. Το lockdown αυτό έχει ένα βασικό στόχο. Τώρα το lockdown έρχεται μαζί με τα εμβόλια.

Αν κερδίσουμε έστω ένα μήνα, θα έχουμε προλάβει να εμβολιάσουμε περισσότερους Έλληνες σε ευπαθείς ομάδες. Η κύρια θνητότητα είναι ηλικιωμένοι στη χώρα. Τρεις χιλιάδες κρούσματα τον Νοέμβρη μπορεί να σήμαιναν 100 θανάτους. Τρεις χιλιάδες κρούσματα μέσα Μαρτίου θα σημαίνουν 60-5ο θανάτους γιατί οι υπερήλικες θα είναι εμβολιασμένοι. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε αυτό τον χρόνο».

Ερωτηθείς για τις διαθέσιμες κλίνες στα νοσοκομεία, τόνισε: «Περίπου από τους 100 ανθρώπους που νοσηλεύονται, γύρω στο 10% χρειάζεται ΜΕΘ. Όσο αυξάνονται οι εισαγωγές, έτσι κατά ποσοστό 10% αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι. Υπάρχει σχέδιο από το Υπουργείο να αναπτυχθούν κι άλλες κλίνες.»

«Δεν είναι λύση να γεμίσουμε τις ΜΕΘ. Αν είχαμε 10.000 κλίνες εντατικής θεραπείας, αν γέμιζαν θα είχαμε 4.000 θανάτους, η θνητότητα από κορωνοϊό στις ΜΕΘ, είναι 40%», τόνισε κλείνοντας.

 

megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα