Συναγερμός για τα νέα κρούσματα μετάλλαξης - Στα μέσα Μαρτίου θα φτάσουμε τα 1670 κρούσματα

Η αντεπίθεση του κορωνοϊού με εμπροσθοφυλακή την μετάλλαξη που έδωσε ήδη 10 κρούσματα σε Αττική και Κρήτη βάζει την κυβέρνηση σε συναγερμό.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συσκέπτεται εκτάκτως και ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα που θα καθορίσει την πορεία της χώρας.

Η Αττική εξελίσσεται στον μεγάλο πονοκέφαλο μετα τα 104 νέα κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας και τα συνολικά 405 στην Αττική. Είμαστε ένα βήμα πριν από το κόκκινο λένε οι επιστήμονες.

Οι ραγδαίες εξελόξεις τινάζοπυν στον αέρα τον σχεδιασμό για επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα, με τους επιστήμονες να λένε πως για να ανοίξουν τα σχολεία πρέεπι να περιοριστεί με κάποιο τρόπο ο συνωστισμός στην αγορά.

Και μπορεί πολλοί από τους ειδικούς να θεωρούν προτεραιότητα τα σχολεία, όλοι όμως συμφωνούν ότι αν υπάρξει έξαρση απαιτείται η λήψη μέτρων.

Και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμη θα πει η Ματίνα Παγώνη που περιμένει τα αποτελέσματα του συνωστισμού να φανούν σε 2 εβδομάδες.

Η Βρετανική μετάλλαξη θα μετρηθεί στα Μέσα Φεβρουαρίου και στα μέσα Μαρτίου θα φτάσουμε τα 1670 κρούσματα προβλέπει ο καθηγητής Σαρηγιάννης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο καθηγητης Χαράλαμπος Γώγος βάζει στο τραπέζι μία πρόταση που θα συζητηθεί για την κυκλοφορία των πολιτών με σύστημα μονά ζυγά όπως τα αυτοκίνητα με βάση τον αριθμό ταυτότητας.

Παρά τα σχέδια των επιστημόνων όμως στην κοινωνία φαίνεται πως υπάρχει κόπωση και τα μέτρα δεν τηρούνται. Χαρακτηριστικα είναι οσα δήλωσε ο αντιπεριφερειαρχης βορείου Αιγαίου.

Στην Θεσσαλονίκη οι γονείς μετά την εμφάνιση κρούσματος σε συγκρότημα που συστεγάζονται 5 σχολεία ζητούν μέτρα.

Όπως λένε με την ιχνηλάτηση και τα τεστ θα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στο επίκεντρο η Αττική στην κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων 

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η χώρα, καθώς τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ η έλευση της βρετανικής μετάλλαξη και στην Ελλάδα έχει ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ιδιαίτερο «πονοκέφαλο» προκαλεί η Αττική, αφού τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνει τον υψηλότερο ποσοστό των ημερήσιων κρουσμάτων. Εξάλλου, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται και σχεδόν τα μισά από τα ενεργά κρούσματα ολόκληρης της χώρας.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα