Κορονοϊος: Συναγερμός για 10 νέα κρούσματα της μετάλλαξης σε Κρήτη και Αττική

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές καθώς εντοπίστηκαν δέκα νέα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που διαγνώστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία και έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης εντοπίστηκαν σε Κρήτη και Αττική, με τα περισσότερα όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του "OPEN", να καταγράφονται στην Κρήτη.

Στην τελευταία ανακοίνωση του για τα μεταλλαγμένα στελέχη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως στην Ελλάδα πριν τον εντοπισμό των δέκα τελευταίων είχαν καταγραφεί συνολικά 59 τέτοιες περιπτώσεις.

Ανησυχία και στη Δυτική Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Δυτική Ελλάδα καθώς έχουν καταγραφεί ύποπτα κρούσματα που αναμένει να εξακριβωθεί στις εργαστηριακές έρευνες αν όντως πρόκειται περί μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το "OPEN", ρεπορτάζ του οποίου αναφέρει ότι οι ανησυχίες εστιάζονται στο νοσοκομείο «άγιος Ανδρέας», εκεί όπου εντοπίστηκαν άλλοι τρεις νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό.

Η έξαρση της διασπορά που έχει διαπιστωθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο έχουν καταγραφεί συνολικά 49 κρούσματα, σήμανε συναγερμό στις τοπικές αρχές που έστειλαν δείγματα στην Αθήνα για να εξακριβωθεί αν τα νέα κρούσματα είναι του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα