Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου καταγγέλλει αντιδήμαρχο για παρενόχληση

Εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου καταγγέλλει αντιδήμαρχο για παρενόχληση

Τον προϊστάμενο της, αντιδήμαρχο του Πύργου μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενη στην καθαριότητα, η οποία περιέγραψε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τα όσα έζησε.

Όπως είπε η καταγγέλλουσα, για πολλά χρόνια εργαζόταν στην ανακύκλωση. «όταν πρόσφατα ανέλαβε ο καταγγελλόμενος αντιδήμαρχος να οργανώσει πρόγραμμα ανακύκλωσης, ζήτησε τη βοήθειά μου. Ήταν και τιμή μου δεν αρνήθηκα» ανέφερε.

«λίγο αργότερα όμως, άρχισε να μου στέλνει φωτογραφίες μου από το Facebook με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Δεν μπορώ να πω τις λέξεις που μου έλεγε γιατί είστε και πρωινή εκπομπή» τόνισε. Διευκρίνισε όμως ότι, ο συγκεκριμένος «δεν προχώρησε σε πράξεις, ήταν μόνο μηνύματα και λεκτική επικοινωνία. Με πήγαινε πίσω στη δουλειά, γιατί ήμουν σε επαφή με ανθρώπους με άφηνε ξεκρέμαστη» πρόσθεσε.

Η γυναίκα προχώρησε σε μήνυση και όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Πύργου, κ.Αντωνακόπουλος, μόλις του κοινοποιήθηκε η μήνυση, «ενημέρωσα τον αντιδήμαρχο, τον παρακάλεσα να παραιτηθεί κι αφού δεν το έκανε, τον έπαυσα».

Το χρονικό

Τον περασμένο Οκτώβριο υπάλληλος του Δήμου Πύργου στο τομέα της καθαριότητας κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση. Πρόκειται για υπάλληλο στον δήμο Πύργου, η οποία κατονομάζει αυτοδιοικητικό, καταθέτοντας στη δικαιοσύνη και αντίστοιχα γραπτά μηνύματα που εκείνος της έστελνε μέσω πλατφόρμας διαδικτυακής επικοινωνίας και τα οποία είναι άκρως αποκαλυπτικά. Η καταγγέλλουσα αναφέρει μάλιστα ότι επειδή ακριβώς δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του εν λόγω δημοτικού παράγοντα, υπήρξε από μέρους του εκδικητική συμπεριφορά με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα.

Σύμφωνε με την ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες, ενώ οι άλλοι φορείς δεν κινητοποιήθηκαν. Η καταγγελία έφτασε επίσης στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα