Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

Ποια είναι η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων

Το τελικό σήμα των ειδικών για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αναμένει η κυβέρνηση.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών – ειδικά όσο αφορά στον χαμηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων – έχουν γεννήσει προσδοκίες για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Προτεραιότητα για το Μεγάρου Μαξίμου, όπως έχουν τονίσει αξιωματούχοι της κυβέρνησης, είναι το άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων μέσα στον Γενάρη καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να συνεχίσουν για πολύ ακόμη καιρό την τηλεκπαίδευση και έχουν ανάγκη τη δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί σημειώνουν ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, θεωρείται ασφαλές να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες αμέσως μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Τόσο οι ειδικοί, όσοι και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, φαίνεται πως προκρίνουν την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων και όχι μόνο για τα δημοτικά σχολεία.

Οι εκτιμήσεις έως τώρα για τα δημοτικά σχολεία μόνο, είναι η 11η Ιανουαρίου (τη Δευτέρα μετά τα Φώτα) ή η 18η. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες (Γυμνάσια και Λύκεια) θα ανοίξουν πιθανότατα μια εβδομάδα μετά τα δημοτικά.

Αναφορικά στην εστίαση και το λιανεμπόριο, το μέλλον είναι δυσοίωνο.

Ενώ σχετικά με το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 – 05:00.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα