Παγώνη: Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε. Τριπλάσιοι οι κίνδυνοι για τους άνδρες

Παγώνη: Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε. Τριπλάσιοι οι κίνδυνοι για τους άνδρες

Η κυρία Παγώνη τόνισε πως πλέον πάνω από 3.000 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό και πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία

Για τις εξελίξεις του κορονοϊού και τους αριθμούς που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα μας, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας πως τα κρούσματα της Κυριακής, που ανήλθαν σε 693, δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι όσοι τις καθημερινές. Παράλληλα, τόνισε ότι πλέον πάνω από 3.000 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι με Covid-19 και πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία.

«Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», ανέφερε η κυρία Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. «Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ διευκρίνισε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ότι βάσει των έως τώρα στοιχείων, αυτά θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου, ενώ σχετικά με το εμβόλιο τόνισε πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία και, τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα