Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο τώρα μέσα στο lockdown

Μπορεί το lockdown να έχει χαλαρώσει λίγο με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων,  το επικείμενο άνοιγμα κομμωτηρίων, κουρείων και βιβλιοπωλείο και τη λειτουργία του click away ωστόσο όλα αυτά γίνονται περισσότερο για λόγους οικονομικούς και ψυχολογικούς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να παρασυρθεί και να θεωρήσει πώς μπορεί να κυκλοφορήσει χωρίς κανόνες.

Άλλωστε το SMS στο 13033 θα παραμείνει στη ζωή μας για καιρό ακόμα και οι ειδικοί τρέμουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους αλλά και έξω από τα καταστήματα.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως οι έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενταθούν ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που θα δώσουν το λάθος μήνυμα στην κοινωνία.

Φυσικά περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν και για την μετακίνηση με αυτοκίνητο ήδη από τον Νοέμβριο και καμία αλλαγή δεν έχει γίνει σ' αυτό το κομμάτι.

Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης εκτός από τον οδηγό σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

Σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια με ανήλικα παιδιά ο περιορισμός δεν υπάρχει αφού, όπως τα μέλη μιας οικογένειας είναι όλη μέρα μαζί στο σπίτι έτσι θα είναι και στο αυτοκίνητο. Επίσης, μπορεί να υπάρχει και δεύτερο άτομο εφόσον χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί.

Ακόμη, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Τέλος, η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα