Σε ΜΕΘ της Πάτρας 10χρονος με συμπτώματα της νόσου Καβασάκι – Είχε νοσήσει από COVID

 Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείου της Πάτρας νοσηλεύεται 10χρονο παιδί, το οποίο είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, το παιδί από την Ηλεία παρουσίασε μεταφλεγμονώδες σύνδρομο με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο, θα έλεγα ίσως είναι και το πρώτο πανελλαδικά που συμβαίνει, που δημιούργησε αυτή την επιπλοκή. Γίνεται το καλύτερο δυνατό προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν», δήλωσε στο OPEΝ, ο διοικητής 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 10χρονος, του οποίου η οικογένεια είχε νοσήσει από κορωνοϊό, είχε ήπια συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά τον ιό, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η εισαγωγή του στο νοσοκομείο του Ρίου. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για κρούσμα Καβασάκι, καθώς τα συμπτώματα παραπέμπουν στη νόσο.

Τι είναι η νόσος Καβασάκι

Νόσος Καβασάκι ή σύνδρομο Καβασάκι είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων με απαραίτητο σύμπτωμα το ψηλό πυρετό ο οποίος διαρκεί περισσότερο από πέντε μέρες.

Πρώτος περιέγραψε την αρρώστια αυτή το 1967, ο Γιαπωνέζος γιατρός Tomisaku Kawasaki, από τον οποίο πήρε και το όνομα της.

Η πλειοψηφία των αρρώστων είναι ηλικίας μικρότερης των τεσσάρων χρόνων και σπάνια προσβάλλει παιδιά μεγαλύτερα των οκτώ χρόνων. Κορίτσια και αγόρια έχουν την ίδια πιθανότητα να προσβληθούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα