Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία - Εστίαση με ραντεβού

Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία - Εστίαση με ραντεβού

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων μίλησε για τη σταδιακή άρση του lockdown και τα αυστηρά μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μία σχετική βελτίωση, αλλά το σύστημα Υγείας ακόμα πιέζεται.

«Δεν μπορούμε ακόμα να έχουμε μία αισιόδοξη νότα μέχρι να δούμε το σύστημα Υγείας να αποσυμπιέζεται. Μέχρι και την Παρασκευή ίσως να ξέρουμε πώς κινούνται τα κρούσματα και τα περιστατικά θετικότητας. Η αποφόρτιση του συστήματος μπορεί να μας πάρει ακόμα και άλλες δέκα ημέρες, ίσως και παραπάνω. Η άρση του lockdown δεν είναι γενικός κανόνας. Μιλάμε για άρση με αυστηρούς περιορισμούς», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, πριν από τις γιορτές, ακόμα και στις 7 Δεκεμβρίου, απάντησε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Περιμένουμε κάποια στοιχεία ακόμα που αφορούν την κινητικότητα από τα σχολεία. Μετακινούνται στα δημοτικά 700.000 παιδιά. Αν υπολογιστεί επί δύο (σ.σ. πήγαινε έλα) είναι 1.400.000 μετακινήσεις. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι τα δεδομένα που έχουμε για τα παιδιά είναι ικανοποιητικά, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε την άλλη Δευτέρα, αλλά σύντομα» είπε.

Εστίαση με… ραντεβού

Ο κ. Γαργαλιάνος αναφέρθηκε και στο μεγάλο προβληματισμό των ειδικών για το άμεσο άνοιγμα της εστίασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν ανοίξει η εστίαση, θα είναι με αυστηρούς κανόνες.

«Αυτό που λέγαμε να υπάρχει όριο 4 ή 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι και ήταν 15… θα στοιχίσει! Είναι έκκληση, παράκληση να τηρηθούν τα μέτρα. Θα μπορούσε -όπως έγινε σε άλλες χώρες- να υπάρχει όριο παραμονής στα καταστήματα εστίασης. Να πηγαίνει κάποιος με… ραντεβού και να υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο για τον κάθε πελάτη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα