Η Σάμος μετρά τις πληγές της - Δύο νεκρά παιδιά, τραυματίες και ζημιές μετά το σεισμό 6,7 Ρίχτερ

Η Σάμος μετρά τις πληγές της -  Δύο νεκρά παιδιά, τραυματίες και ζημιές μετά το σεισμό 6,7 Ρίχτερ

Δύο νεκρά παιδιά και 19 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε τη Σάμο, το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, μετά τα 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, ενώ σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο για να φιλοξενήσουν κατοίκους και τουρίστες, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα ant1news.gr.

Θρήνος για τα δύο παιδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για,ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 ετών, που κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου.

Συγκεκριμένα τα δύο παιδιά περνούσαν από τον στενό δρόμο στο Βαθύ, πάνω από το λύκειο για να φτάσουν μέχρι την πλατεία και την παραλία και εκείνη την ώρα κατέρρευσε ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού κτιρίου και τα καταπλάκωσε χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον τόσο άδικο χαμό αυτών των δύο παιδιών και ενώνουμε όλοι τις προσευχές μας για τις οικογένειές τους», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς από την Σάμο έπειτα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, καθώς και στο Βαθύ της Σάμου, για την αποτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεγάλου σεισμού που σημειώθηκε σήμερα στο νησί. 

Ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή εδώ στη Σάμο. Επισκεφθήκαμε το Καρλόβασι και είμαστε τώρα στο Βαθύ. Ο μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί. Ήδη έχουν έρθει μηχανικοί από την Πολιτική Προστασία και από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διασώστες του ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η ΕΜΑΚ. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο που εφαρμόζουμε με βάση το Γενικό Σχέδιο «Εγκέλαδος» και τα Ειδικά Σχέδια».

«Έχουμε δουλειά μπροστά μας τα επόμενα 24ωρα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, οι οποίες δείχνουν να είναι πολύ σημαντικές σε κάθε επίπεδο», επισήμανε.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και πολλή προσοχή από όλους και διευκρίνισε ότι το νησί θα κηρυχθεί άμεσα σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

 

 Σεισμός στη Σάμο: Αγκαλιασμένοι στον θάνατο ο 17χρονος Άρης και η 15χρονη Κλαίρη

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα