Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Δεν αναχώρησε κανένα επιβατηγό πλοίο το πρωί της Πέμπτης από το λιμάνι του Πειραιά καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη παμπειραϊκή απεργία. Στους καταπέλτες των πλοίων βρίσκονται ήδη από τα ξημερώματα δεκάδες απεργοί και αλληλέγγυοι στο πλαίσιο της σημερινής προειδοποιητικής απεργίας.

Την απεργία έχουν προκηρύξει η αΠανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΝΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και η Ένωση Ηλεκτρολόγων (ΠΕΝΗΗΕΝ).

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών βρίσκεται το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Σωματεία, συνδικαλιστικές συλλογικότητες όπως η ΑΤΕ-ΕΚΑ και φορείς της περιοχής.

Τα ναυτεργατικά σωματεία διεκδικούν: Ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική - δημόσια Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες. Να παρθούν πίσω όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις. Πλήρη - σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες. Ουσιαστική προστασία των ανέργων κ.ά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα