Κακοκαιρία Ιανός: Black out σε όλη την Ιθάκη - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλο το νησί

Κακοκαιρία Ιανός: Black out σε όλη την Ιθάκη - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλο το νησί

Χωρίς ρεύμα είναι η Ιθάκη ενώ όλο το νησί είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται από τον μεσογειακό κυκλώνα "Ιανός" που έχει αρχίσει να "χτυπά" τη Δυτική Ελλάδα.

Το black out στο νησί προκλήθηκε από φωτιά που έπιασε κολώνα της ΔΕΗ στο Κιόνι από την έντονη μετεωρολογική φόρτιση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega".

Περιορισμός κυκλοφορίας πολιτών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθακής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι "από την Πέμπτη 17.09.2020 στις 15:00 μ.μ. μέχρι και την Παρασκευή 18.09.2020 τα μεσάνυκτα 00:00 μ.μ., συνίσταται αυστηρά, ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, λόγω του έκτακτου καιρικού φαινομένου που έχει ανακοινωθεί για τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και η παραμονή στα σπίτια, όταν εκδηλώνονται ακραία φαινόμενα (καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδης άνεμοι κλπ) ή πλημμύρες, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π.Παρακαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, όπως συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την εφαρμογή του μέτρου και την προστασία τους".

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς προχώρησε σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων από 17-9-2020 και ώρα 15:00΄, μέχρι την 18-9-2020 και ώρα 18:00΄ στις ακόλουθες Επαρχιακές Οδούς:

α) Στην Επαρχιακή Οδό Ν. 29 και συγκεκριμένα στο τμήμα που συνδέει τον οικισμό Μακρυώτικων μέχρι το τέλος του οικισμού των Δρακοπουλάτων. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των Ε.Ο. 32 και 26, με μέριμνα και φροντίδα του Α.Τ. Σάμης.

β) Στην Επαρχιακή Οδό Ν. 38, στο τμήμα της εντός του οικισμού Νυφίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις παρακαπτήριες οδούς της περιοχής που δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων, με μέριμνα και φροντίδα του Τ.Τ. Αργοστολίου.

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κεφαλονιά και Ιθάκη

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται από την κακοκαιρία "Ιανός" που θα πλήξουν περισσότερο τη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τις προβλέψεις, χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα μείνουν για την Πέμπτη, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά - Κυλλήνη και Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας "Levante Ferries" "για τα δρομολόγια των επόμενων ημερών θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας".

"Εκλεισε η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης"

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει στην περιοχή του Ιονίου η κακοκαιρία "Ιανός".

Οι άνεμοι ανοιχτά της Ζακύνθου φθάνουν έως και τα 8-9 μποφόρ, γεγονός που καθιστά αδύνατο τον απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια Ζακύνθου και Κυλλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα βροχοφόρα φαίνεται να είναι η ατμοσφαιρική διαταραχή που συνδέεται με την κακοκαιρία "Ιανός". Εξειδικευμένοι αλγόριθμοι, βασισμένοι σε δεδομένα μετεωρολογικών δορυφόρων δίνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για την ολική βροχόπτωση του συστήματος, στις θαλάσσιες περιοχές που κινήθηκε κατά το διήμερο 14-15/09.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα