Συνελήφθη και ο έκτος αλλοδαπός για την φωτιά στην Μόρια - Βίντεο από τη στιγμή του εμπρησμού

Συνελήφθη και ο έκτος αλλοδαπός για την φωτιά στην Μόρια - Βίντεο από τη στιγμή του εμπρησμού

Συνελήφθη, πριν από λίγο, στη Μυτιλήνη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στη Μόρια.

Νωρίτερα συνελήφθησαν άλλοι πέντε νεαροί αλλοδαποί.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά, που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στο ΚΥΤ της Μόριας, κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού εκτός και εντός ΚΥΤ, αφήνοντας άστεγους πάνω από 12.000 ανθρώπους.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για δύο 17χρονους ασυνόδευτους Αφγανούς που αμέσως μετά την πυρπόληση της Μόριας έφυγαν και συνελήφθησαν σε δομες της ενδοχωρας,  μαζί με τρεις 19χρονους και εναν ομοεθνή τους ηλικιας 20 ετών (συνελήφθησαν αρχικά οι πέντε από τους έξι εμπρηστες και το απόγευμα και ο έκτος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο) είναι η «ομάδα της φωτιάς» που μετετρεψε σε κόλαση το ΚΥΤ και άφησε στον δρόμο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

 Η στιγμή του εμπρησμού στη Μόρια - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτή είναι η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να ανάβει φωτιές σε θάμνους είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των Αφγανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο. Οι μικρές εστίες φωτιάς γρήγορα εξαπλώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ΚΥΤ, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης.

Δείτε τις εικόνες:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα