Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Μάνη – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Μάνη – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες θα δοθεί στα Λαγκάδια Λακωνίας της Ανατολικής Μάνης, καθώς έχει πέσει το φως της ημέρας, και η μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του OPEN TV, Μίνα Καραμήτρου, κάτοικοι της περιοχής βλέπουν φλόγες που φτάνουν μέχρι και τα δέκα μέτρα. Σημειώνεται ότι Πυροσβεστική έχει εκκενώσει προληπτικά πέντε οικισμούς.

Τα εναέρια μέσα δεν μπορούν πλέον να επιχειρήσουν στην περιοχή. Σημειώνεται ότι στην μάχη με τις φλόγες είχαν ριχτεί επτά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα. Στο σημείο παραμένουν 103 πυροσβέστες καθώς επίσης και υδροφόρες των δήμων. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν τα σπίτια. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στους οικισμούς.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να αναχωρήσει κλιμάκιο απλό την Αθήνα, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να βρεθούν στο σημείο της φωτιάς  και να αρχίσουν τις έρευνες για το πως ξεκίνησε αυτή η μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική οποία κινείται σε δύο μέτωπα ενώ για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Παράλληλα, μετά από εντολή, λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα απομακρύνθηκαν και οι κάτοικοι δύο ακόμη οικισμών, στο Σκαμνάκι και στο Νεοχώρι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στην περιοχή επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν, εκ περιτροπής, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, η οποία κινείται σε δύο βασικά μέτωπα.

Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Αρεόπολης-Γυθείου, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Πυρκαγιά και στη δασική περιοχή Γεράκι, Ευρώτα

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λακωνία και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και στην περιοχή επιχειρούν 29 πυροσβέστες, με ένα πεζοπόρο τμήμα και 9 οχήματα. Τις προσπάθειες των επίγειων μέσων συνδράμουν δύο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO