Μόνο ένα θετικό δείγμα κορονοϊού από τα 44 στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Ένα θετικό δείγμα στα 44, από το στενό περιβάλλον και τις επαφές του 42χρονου άνδρα από τη Θήβα, διέγνωσαν τα τεστ του ΕΟΔΥ για κορωνοϊό στην περιοχή της Βοιωτίας και κυρίως στο Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη χαροποιεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και του Δήμου, καθώς πρόκειται για το παιδί του άνδρα που είναι ήδη σε καραντίνα και όχι από κάποια άλλη επαφή στην Κοινότητα, αναφέρει αναλυτικά το lamiareport.gr.

Από την εκτεταμένη ιχνηλάτηση, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, δεν προέκυψε διασπορά στην Κοινότητα και η εξέλιξη αυτή χαροποιεί ιδιαίτερα τους κατοίκους. Οι τελευταίοι πάντως θα αυτοπεριορισθούν για ακόμη 7 ημέρες μέχρι της συμπλήρωσης του 14ημερου που στατιστικά θέτει αδύνατη την περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, δεν πρόκειται να γίνουν άλλα τεστ και όλο το ενδιαφέρον τους εστιάζεται για τις επόμενες εφτά ημέρες, στην κατάσταση της υγείας των κατοίκων, που μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει κανέναν ύποπτο σύμπτωμα.

Την ίδια ώρα στη Χαλκίδα, όπου εκτός του 42χρονου κυκλοφόρησε – και μάλιστα εντός Νοσοκομείου – 66χρονος ασθενής covid-19 έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 68 τεστ συν όσα τεστ πραγματοποίησε ιδιωτικά η τράπεζα στην οποία δουλεύει ο 42χρονος. Όλα μέχρι στιγμής ήταν αρνητικά, ενώ αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό του ΓΝ Χαλκίδας, κάποια τεστ θα επαναληφθούν το επόμενο 24ωρο για να σιγουρευτούν ότι δεν υπήρξε μετάδοση του ιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα