Αντίποινα Βρετανίας σε Ελλάδα: Υποχρεωτική 14μερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Αντίποινα Βρετανίας σε Ελλάδα: Υποχρεωτική 14μερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από τη χώρα μας

Η Ελλάδα θα είναι στην κόκκινη λίστα των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών - Μέσα στην ημέρα ολόκληρη η λίστα

Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από την Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα θα είναι στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας στη χώρα του Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Ελλάδα δεν θα είναι στις χώρες που θα ισχύει η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας, παρά την καλή της επιδημιολογική εικόνα.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα