Μαθηματικά, Πανελλαδικές 2020: Εκτιμήσεις και απαντήσεις. Απαιτητικά τα θέματα

Μαθηματικά, Πανελλαδικές 2020: Εκτιμήσεις και απαντήσεις. Απαιτητικά τα θέματα

Σχολιασμός των θεμάτων του μαθήματος των Μαθηματικών Προσανατολισμού από τον μαθηματικό Ηλία Κουντούπη

ΘΕΜΑ Α :
Α1. Εξετάζεται η βασική απόδειξη του 1ου κεφαλαίου.
Α2. Εξετάζεται ένας ορισμός, ο οποίος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους μαθητές
Α3. Ο πιο χαρακτηριστικός ισχυρισμός της ύλης
Α4. Σωστό – Λάθος Δεν υπάρχει κάποιο ερώτημα ιδιαίτερα δύσκολο για τους μαθητές.

ΘΕΜΑ Β :
Εξετάζονται τα βασικά κομμάτια της ύλης των δυο πρώτων κεφαλαίων της ύλης και στην ουσία εξετάζεται η εμπέδωση των βασικών εννοιών από τους υποψηφίους.

ΘΕΜΑ Γ :
Στα τρία πρώτα ερωτήματα δεν αναμένεται οι μαθητές να αντιμετωπίσουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.
Αντίθετα το Γ4. αν και είναι άσκηση του σχολικού βιβλίου είναι από τις ασκήσεις που παραδοσιακά δυσκολεύει το σύνολο των μαθητών.

ΘΕΜΑ Δ :
Ιδιαίτερα απαιτητικό θέμα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, πολύ μεγάλη έκταση των απαντήσεων που απαιτούν ιδιαίτερη λεπτομέρεια από τους μαθητές.

Σχολιασμός Θεμάτων Νέου Συστήματος:Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού για τους υποψηφίους από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών και Οικονομίας –Πληροφορικής είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και καλύπτουν όλο το φάσμα της ύλης.

Το θέμα της θεωρίας κρίνεται βατό και ερωτήματά του προέρχονται αυτούσιααπό το σχολικό βιβλίο. Το δεύτερο θέμα περιλαμβάνει βασικές μεθοδολογίες που έχουν διδαχθεί οι μαθητέςκαι το τρίτο θέμαείναι άσκηση στην οποία οι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια αν έχουν εξασκηθεί στη διδακτέα ύλη.

Το τέταρτο θέμα είναι απαιτητικόγια καλά προετοιμασμένους υποψηφίους γιατί απαιτεί άριστη γνώσηόλων προτάσεων και των θεωρημάτων, ενώ υπάρχουν σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Σχολιασμός Θεμάτων Παλαιού Συστήματος: Τα σημερινά θέματα στο μάθημα των Μαθηματικών Προσανατολισμού για τουςαποφοίτους που  έχουν  επιλέξει  να  εξεταστούν ξανά, απευθύνονται  σε  υποψηφίους  που  έχουν προετοιμαστεί πολύ καλά. Τα θέματα αποτελούν ως επί το πλείστον ενδιαφέρουσες προεκτάσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίουκαι είναι απαιτητικά, ειδικά τα Θέματα Γ και Δ.

Δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ

Απαντήσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα