Τι ερευνούν ακόμη οι αρχές για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας

Τι ερευνούν ακόμη οι αρχές για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απολογία ενώπιον του ανακριτή της 35χρονης, που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, οι αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

Στο στόχαστρο των αρχών, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, εξακολουθούν να βρίσκονται πρόσωπα, τόσο από το περιβάλλον της κατηγορούμενης, όσο και του θύματος. Άλλωστε, ήδη, στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές σε μια προσπάθεια να εξεταστεί το ενδεχόμενο η «βιτριολίστρια» να είχε συνεργό από το οικογενειακό, προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές, τα οποία εξετάζονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τα ηχητικά ντοκουμέντα των δυο από τις τρεις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν στην εταιρία ταξί, οι οποίες και αποτέλεσαν την αρχή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης. Η πρώτη κλήση ήταν στις 18 Μαΐου και η δεύτερη στις 19, μια δηλαδή ημέρα πριν την επίθεση.

Η κατηγορούμενη κρατά ερμητικά κλειστά τα χείλη της, αρνούμενη την εμπλοκή της στην υπόθεση, την ώρα που οι αστυνομικοί αναφέρουν με κατηγορηματικό τρόπο, ότι «από το σύνολο των στοιχείων προκύπτει με βεβαιότητα, ότι η επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος της Ιωάννας τελέστηκε από την 35χρονη». Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως η νεαρή κατηγορούμενη «αρνήθηκε να απολογηθεί, τηρώντας εξαιρετικά αρνητικά στάση, ενώ επίσης αρνήθηκε και τη λήψη βιολογικού υλικού».

Ανοικτή παραμένει και η έρευνα των κινητών τόσο της κατηγορουμένης, όσο και της 34χρονης που δέχτηκε την επίθεση. Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν και να αποκρυπτογραφήσουν ενδεχόμενες «ύποπτες» επικοινωνίες ή μηνύματα, που να σχετίζονται με την υπόθεση. Ήδη, από το ιστορικό του κινητού της κατηγορουμένης προκύπτει η προσπάθεια αναζήτησης περούκας, ωστόσο εξακολουθεί να ελέγχεται από πού αγοράστηκε και με ποιο τρόπο.

Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν, πως η προμήθεια του καυστικού υγρού έγινε μέσω διαδικτύου έναντι 4,50 ευρώ, από το διαβιβαστικό της αστυνομίας προκύπτει, πως εξακολουθούν να αναζητούν τις λεπτομέρειες της… διαδρομής που ακολούθησε μέχρι να βρεθεί στα χέρια της γυναίκας, που επιτέθηκε στην 34χρονη. «Διενεργείται έρευνα για την πλήρη αποτύπωση των συνθηκών προμήθειας των υλικών (περούκα, καυστικό υγρό κλπ) που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση» υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα