Φονικό στη Ζάκυνθο: Αναζητούν τη μοτοσυκλέτα και το σκάφος των δραστών

Φονικό στη Ζάκυνθο: Αναζητούν τη μοτοσυκλέτα και το σκάφος των δραστών

Την λευκή μοτοσυκλέτα και πιθανή διαφυγή με σκάφος, αναζητούν τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου, επιχειρώντας να εντοπίσουν ίχνη των εκτελεστών της ενέδρας θανάτου με θύμα την 37χρονη γυναίκα και τον τραυματία 53χρονο σύζυγό της.

Αρχικά προσπαθούν να εντοπίσουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Σώστη στη Λυσακιά Ζακύνθου, που μπορεί να έχουν καταγράψει την προσέγγιση και διαφυγή των δραστών.

Στο μεταξύ επιχειρούν να εντοπίσουν αυτόπτες μάρτυρες ενώ αναμένουν τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και τις "σαρώσεις" ενεργοποιημένων κινητών τηλεφώνων στην περιοχή. Σημειώνεται πως από το βράδυ της Τρίτης, στο νησί της Ζακύνθου, έφθασε και κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

Τι περιμένουν να θυμηθεί ο 53χρονος

Ο 53χρονος που δέχθηκε τρεις σφαίρες από τους δράστες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, ενώ φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, και οι αστυνομικοί αναμένεται να επιχειρήσουν να έχουν μία πρώτη επαφή μαζί του. Οι αστυνομικοί έχουν κάποιες περιγραφές των δύο δραστών, "κοντός και ψηλός", με μαύρα ρούχα, άσπρα κράνη, που επέβαιναν σε λευκή μοτοσυκλέτα, και προσομοίαζαν με αστυνομικούς.

Τα στελέχη της Ασφάλειας Ζακύνθου αναζητούν τα πιθανά κίνητρα των δραστών σε υποθέσεις που στρέφονται στο παρελθόν του γνωστού επιχειρηματία αλλά και στις πρόσφατες δραστηριότητές τους. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν κάποιες διασυνδέσεις με κυκλώματα της νύχτας και παράξενες… επενδύσεις. Ο 53χρονος στο παρελθόν συνδεόταν με ποινικό, γνωστό οπλουργό, και είχε κατηγορηθεί για διακίνηση οπλισμού. Υπήρχαν ενδείξεις για την δολοφονία γυναίκας το 2004 στα Άνω Πατήσια, ιδιοκτήτριας πολλών οίκων ανοχής σε Αθήνα και επαρχία, χωρίς όμως ποτέ να κατηγορηθεί για τη δολοφονία της. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το όνομα του 53χρονου είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, με λεία 550.000 ευρώ, χωρίς και πάλι να κατηγορηθεί για αυτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα