Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στη Μεσόγειο. Χουλιάρας: Ευεργετικός ο σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,9 Ρίχτερ στη Μεσόγειο. Χουλιάρας: Ευεργετικός ο σεισμός

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/5), στις 02:43 στη Μεσόγειο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα.

Κατά την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, και χαρακτηρίζεται ως «πολύ ισχυρός».
Χουλιάρας: «Ευεργετικός» ο σεισμός στη Μεσόγειο

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως ήταν «μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«Ο "ευεργετικός" ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλου και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας».

Τι είπε για τη δόνηση που έγινε αισθητή σε τρεις χώρες ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Open TV σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

Η σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζεται «ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 02:43 από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα