Προαιρετική θα είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ανησυχία καθηγητών

Προαιρετική θα είναι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Ανησυχία καθηγητών

Προαιρετική θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία για όσες ημέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, αφού η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αρκετοί μαθητές θα αρνηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στις τάξεις για μόλις δύο - τρεις εβδομάδες ρισκάροντας να κολλήσουν κοροναϊό και να τον μεταφέρουν και στο σπίτι. Άλλωστε η παρακολούθηση των μαθημάτων θα μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως με τηλεκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έγινε αποδέκτης επίσης της ανησυχίας των ίδιων των καθηγητών οι οποίοι επισημαίνουν ότι αρκετοί εξ αυτών είναι μεγάλοι σε ηλικία και θα μπορούσαν και αυτοί να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο μέρος όρος ηλικίας των φιλολόγων είναι τα 52 έτη και των μαθηματικών τα 55, ενώ στα αστικά κέντρα που έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα, είναι ακόμη μεγαλύτεροι.

Κατά συνέπεια δεν θα μπαίνουν απουσίες στα παιδιά που δεν θα προσέλθουν στις τάξεις βάσει του προγραμματισμού που θα ανακοινώσει το απόγευμα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Οι διευθυντές κάθε σχολείου θα κληθούν να καταγράψουν ποιοι μαθητές θα μπουν στις τάξεις και ποιοι θα παρακολουθήσουν τα εναπομείναντα μαθήματα εξ αποστάσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο οι αίθουσες προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των παιδιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα