Ανοίγουν ξανά τα σχολεία. Υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους

Ανοίγουν ξανά τα σχολεία. Υποχρεωτικές οι μάσκες στους κλειστούς χώρους

Την υποχρεωτική χρήση των μασκών στους κλειστούς χώρους και το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και υπό προϋποθέσεις.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ημερήσια ενημέρωση του, ανέφερε πως η επιτροπή εισηγήθηκε για την επόμενη μέρα να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, η Επιτροπή τοποθετήθηκε σχετικά με την ισχυρή σύστασή ή υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις επισκέψεις σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Η επιτροπή κατά πλειοψηφία αποφάσισε να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση μάσκας σε χώρους όπως παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Ο εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης πως σημαντικό ρόλο θα παίξουν η προσωπική υγιεινή των χεριών, να τηρούνται οι αποστάσεις, αν υπάρχει δυνατότητα να έχουμε αντισηπτικό στην τσέπη μας και προσέχουμε να όταν βάζουμε και βγάζουμε την μάσκα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως «είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού.

Ερωτηθείς, πάντως, για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι εκείνοι εισηγήθηκαν υπέρ της έναρξης των μαθημάτων αλλά η Πολιτεία θα λάβει τις αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα