Ζαχαράκη για Πανελλήνιες 2020: Μετά τα μέσα Ιουνίου οι εξετάσεις. Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ζαχαράκη για Πανελλήνιες 2020: Μετά τα μέσα Ιουνίου οι εξετάσεις. Τι θα γίνει με τα σχολεία

Από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οποιαδήποτε ημερομηνία για τις πανελλαδικές είναι πιθανή, τόνισε η υπουργός Παιδείς Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας το πρωί στο MEGA.

Οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, τόνισε, γνωρίζουν την ύλη που θα εξεταστούν, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν, ίσως με έναν τρόπο διαφορετικό με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών.

«Θα ακολουθήσουμε πλήρως τις υποδείξεις των ειδικών. Η Γ΄ λυκείου αποτελεί προτεραιότητα. Η επάνοδος στα σχολεία θα γίνει με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών αλλά και των καθηγητών».

Η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλαδικές στα μέσα Ιουλίου ενώ αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις τόνισε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή – όπως είπε – είναι οι μαθητές της Γ΄ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές αλλά και η ομαλή μετάβαση των μαθητών όλων των υπόλοιπων τάξεων στην επόμενη σχολική χρονιά.

Χθες, είχε αναφερθεί στο θέμα των πανελλαδικών και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου ώστε να ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

«Τα στοιχεία είναι αισιόδοξα. Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα για να δούμε κατά πόσο έχουν αποδώσει τα σκληρά μέτρα. Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθυνθούν και για το άνοιγμα των σχολείων» είχε τονίσει η υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα