Ο Ιερώνυμος θα εκπληρώσει την επιθυμία του Μανώλη Γλέζου – Θα τελέσει την εξόδιο ακολουθία του

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει σήμερα την εξόδιο ακολουθία του Μανώλη Γλέζου, εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του να ταφεί με θρησκευτική κηδεία.

Ειδικότερα στις 13.00 ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θα μεταβεί στο Α’ Νεκροταφείο στο Ναό των Αγίων Θεοδώρων για να τελέσει την εξόδιο ακολουθία του Μανώλη Γλέζου.

Η κηδεία του ιστορικού στελέχους της αριστεράς θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες.

Πριν από τρία χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο, και τότε πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε εκφράσει την επιθυμία του στον Αρχιεπίσκοπο να ταφεί με θρησκευτική κηδεία.
Οταν ζήτησε από τον Ιερώνυμο να ταφεί με θρησκευτική κηδεία

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2015, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώ βρισκόταν στην Ναύπακτο, απευθυνόμενος σε κατοίκους και φορείς της περιοχής είπε πως σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μανώλη Γλέζο, εκείνος όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και να ταφεί χριστιανικά, αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μη συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός: «Όταν πεθάνω, θα αναλάβετε εσείς, υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα», φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο, του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των Πατέρων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνταν τότε το orthodoxia.info, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνάντηση «αποκαλυπτική».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα