Τσιόδρας: Εχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία από τoυς αριθμούς των κρουσμάτων και των θυμάτων

Τσιόδρας: Εχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία από τoυς αριθμούς των κρουσμάτων και των θυμάτων

Συγκρατημένα αισιόδοξος" από την σταθερά αργή πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα αλλά και από τους αριθμούς των θανάτων, δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση.

"Υπάρχουν καλές εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες" ανέφερε και έσπευσε να τονίσει ότι αυτές οι εξελίξεις εξαρτώνται από τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Οι ερχόμενες εβδομάδες - τόνισε- θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα. "Η εικόνα των θανάτων είναι σημαντική και έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία", ανέφερε εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση των μέτρων καθώς "ο αγώνας είναι μαραθώνιος" όπως είπε.

Η αισιοδοξία του κ. Τσιόδρα και το καλό σενάριο

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι παραμένουμε ως χώρα στη στρατηγική μας αναφέροντας το καλό σενάριο το οποίο θα είναι ακολουθώντας τα αυστηρά μέτρα να μην έχουμε αύξηση στην καμπύλη της ανάπτυξης της νόσου.

"Οι εντατικές είναι οι χώροι που δίνεται η μάχη της ζωής", σημείωσε, ακόμη, επισημαίνοντας πως "διατηρούμε ακέραιη την ελπίδα".

"Προσοχή στην παραπληροφόρηση, η οποία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό", τόνισε επίσης. Σημείωσε ότι είναι βραδύτερος ο ρυθμός της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Βραδύτερος ρυθμός αύξησης της καμπύλης σε σχέση με Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία

"Δεν υπάρχει επί του παρόντος πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο. Οι επιστήμονες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελλάδα παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό αύξησης της καμπύλης σε σχέση με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία. Οι αντοχές μας δοκιμάζονται, πολλές χώρες στενάζουν. Ευχόμαστε σε όλους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε συναγωνιστές σε αυτό καθώς ο αγώνας είναι πανανθρώπινος. Η επιδημία δεν είναι αριθμοί. Είναι πρόσωπα, είναι οι διπλανοί μας. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε".

Σημειώνεται ότι επιπλέον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38. Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Όπως είπε, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

thetoc

Κορονοϊός: 95 νέα κρούσματα, 1156 συνολικά, 38 νεκροί, Κυριακή 29 Μαρτίου

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 95 ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 1.156.Από αυτούς, οι  69 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. ...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα