Θρίλερ με το Blue Star Mykonos: Σε καραντίνα στη Λήμνο λόγω κορονοϊού

Θρίλερ με το Blue Star Mykonos: Σε καραντίνα στη Λήμνο λόγω κορονοϊού

Εκατόν εικοσιεπτά επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου από το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

 Το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.

Εντός του πλοίου βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, στις 10:30 τι δρομολόγιό του με μια ώρα καθυστέρηση από το λιμάνι της Καβάλας  με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Αιτία της καθυστέρησης είναι ότι μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κοροναϊού και τελικά αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας και  μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο τελικά, κατόπιν διαβουλεύσεων, ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της  Μυρίνας στη Λήμνο.

Μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε, το πλοίο παραμένει από τις 02:30 στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευθεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Σημειώνεται ότι το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε συμπτώματα κοροναϊού δεν ανέβηκε χθες στο πλοίο, ωστόσο ταξίδευε τις προηγούμενες ημέρες.

 Τι αναφέρει επιβάτης του πλοίου που είναι σε καραντίνα στη Λήμνο

 "Το πλοίο είναι γεμάτο με φοιτητές, φύγαμε από Καβάλα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε φύγει το πλοίο αφού το ήξεραν από την Καβάλα. Εμείς ενημερωθήκαμε στις 6 το πρωί. Φτάσαμε 2:30 τα ξημερώματα στη Λήμνο. Μας έλεγαν ότι περιμένουν έγκριση από το λιμεναρχείο στην αρχή, δεν μας έλεγαν τι έχει γίνει" δήλωσε στο Μega, επιβάτης του πλοίου. "Μας είπαν στις 6 το πρωί ότι λόγω κάποιου κρούσματος που το πήραν με ασθενοφόρο από την Καβάλα δεν μπορεί να αναχωρήσει το καράβι από την Λήμνο και ότι θα περιμένουμε οκτώ ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα" πρόσθεσε. "Ο άνθρωπος ήταν στο πλοίο και αποβιβάστηκε, ακούσαμε ότι ήρθε από τον Πειραιά με το καράβι και αποβιβάστηκε μετά. Ο κόσμος ανησυχεί, άλλοι φωνάζουν, άλλοι φοράνε μάσκες" τόνισε.

Το πλοίο "Blue Star Μύκονος" βρίσκεται στη Λήμνο σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μέλος του πληρώματος εμφάνισε πυρετό, θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό και σε λίγη ώρα θα σταλεί δείγμα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη προς εξέταση. Το πλοίο έχει 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Το πλοίο έφυγε το βράδυ της Τετάρτης στις 10.30 και βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου, περιμένοντας οδηγίες και ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι επιβάτες κατέβηκαν από το πλοίο και άλλοι επιβιβάστηκαν και έχουν εγκλωβιστεί στο πλοίο. Την ώρα που πήρε ο γιατρός και ενημέρωσε τον καπετάνιο για το ύποπτο κρούσμα είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης από το πλοίο.

Τι λέει ο Πλακιωτάκης για το πλοίο που βρίσκεται σε καραντίνα στη Λήμνο 

"Πρόκειται για ένα ύποπτο κρούσμα σε μέλος του πληρώματος". Με αυτά τα λόγια ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι στο πλοίο "Blue Star Μύκονος" σήμανε συναγερμός όταν μέλος του πληρώματος αισθάνθηκε αδιαθεσία. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης "δεν έχουμε ακόμα οριστικά αποτελέσματα, πρόκειται να βγουν έως το μεσημέρι, οπότε εμείς περιμένουμε σε κάθε περίπτωση και εφόσον και αν τα δείγματα είναι θετικά ώστε να ακολουθήσουμε τα πρωτόκολλα των ειδικών επιστημόνων". Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι "είμαστε σε επαφή και επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι σχετικές εξετάσεις".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα