Κορονοϊός : Απύρετοι η 38χρονη και ο γιος της - Τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός : Απύρετοι η 38χρονη και ο γιος της - Τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα  στην Θεσσαλονίκη

Σε καλή κατάσταση είναι η υγεία της 38χρονης που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσφατο ταξίδι της στη Βόρεια Ιταλία, και του γιου της που βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Σήμερα, η 38χρονη και ο γιος της που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ και αποτελούν τα δύο πρώτα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, είναι απύρετοι, καθώς ούτως ή άλλως περνούν τη νόσο με πολύ ήπια συμπτώματα.

Παράλληλα, αναζητούνται από την Αστυνομία τρεις ταξιτζήδες που μετέφεραν την 38χρονη μετά την άφιξη της από το Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε στο Thestival.gr ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης, Κλήμης Λεοντιάδης, πρόκειται για τρεις άνδρες που μετέφεραν με τα οχήματά τους την γυναίκα σε τρία διαφορετικά δρομολόγια.

Το ένα δρομολόγιο είναι από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", το ένα από την Άνω Τούμπα, και ένα ακόμη μέσα στην πόλη, ενώ η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των αυτοκινητιστών.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γιος της 38χρονης, είχε πάει στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο του στο κτίριο της ΧΑΝΘ. Να σημειωθεί ότι το σχολείο του παιδιού θα μείνει κλειστό για δύο εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΧΑΝΘ, τονίζει ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας ότι δεν υφίσταται κίνδυνος και ότι προχωράει σε προληπτική απολύμανση των εγκαταστάσεων του κεντρικου κτιρίου.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα