Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της είναι πολύ καλή.

Όπως δηλώνουν οι γιατροί, είναι καλά στην υγεία της ενώ παρακολουθείται από μια ομάδα εξαιρετικών γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Η 38χρονη από το απόγευμα της Τετάρτης είναι απύρετη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται «ιχνηλάτιση» των επαφών της, που θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Τι καταγγέλλει ο άνδρας της 38χρονης

«Η σύζυγος είναι μια χαρά κι εγώ και ο μικρός. Όλο το αεροπλάνο θα κληθεί για εξετάσεις. Είμαστε στο σπίτι. Τρία αεροπλάνα ήρθαν από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη και δεν υπήρξε κάποιος έλεγχος στο αεροδρόμιο. Πήγαμε προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όλο το αεροπλάνο νόμιζε ότι θα κληθεί για εξετάσεις. Όσοι ήταν μαζί μας στην πτήση», δήλωσε στο Star ο σύζυγος της 38χρονης.

Τι πρέπει να κάνουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληττόμενες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και στην περίπτωση συμπτωμάτων να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα