Σύγκρουση με χημικά και κρότου λάμψης στη Λέσβο για την κλειστή δομή

Σύγκρουση με χημικά και κρότου λάμψης στη Λέσβο για την κλειστή δομή

Σύγκρουση ξέσπασε πριν από λίγο ανάμεσα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδίαστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο.

Κατά την επίθεση με τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας»

Κάτοικοι τοποθέτησαν γκρέιντερ, τρακτέρ κι άλλα βαριά μηχανήματα για να μην περάσουν τα ΜΑΤ και οι μπουλντόζες που συνοδεύουν

Εγκλωβισμένες σε ένα χωματόδρομο, στη θέση Διαβολόρεμα, κοντά στη θέση Καράβα, βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανήματα έργων, τα οποία κινούνταν προς το σημείο όπου θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Αγνωστοι «έκοψαν» την κυκλοφορία στο χωματόδρομο για να εμποδίσουν τη διέλευση των μηχανημάτων, τοποθετώντας βαριά μηχανήματα (γκρέιντερ κλπ), τα οποία ήταν αδύνατο να μετακινηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τα υπόλοιπα μηχανήματα.


Έτσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού για να κάνουν διανοίξεις και να περάσει το κομβόι από άλλο δρόμο για να φτάσει μέχρι τη θέση Καράβα, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 15 διμοιρίες των ΜΑΤ και πολλές ομάδες ΟΠΚΕ. Στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από τουλάχιστον 500 κατοίκους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σημειώνεται ότι τα σχολεία στη Λέσβο είναι σήμερα κλειστά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα