"Σπάνε" την 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

"Σπάνε" την 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Κανονικά θα πραγματοποιούνται αύριο όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων του οργανισμού Δημήτρης Τσερμενίδης.

Στην αυριανή 24ωρη απεργία συμμετέχουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τα οποία και διοργανώνουν συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Λόγω απεργίας, δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι αναμένεται να μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό, στις γραμμές 1,2 και 3.

Η τροχαία ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος στην κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκεκριμένα, αύριο, 18 Φεβρουαρίου, απεργούν: 

Μετρό 

Λεωφορεία

Τρόλεϊ 

Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) 

Τραμ 

Ναυτεργάτες (λιμάνι Πειραιά)

ΑΔΕΔΥ 

Υπάλληλοι Δήμων (ΠΟΕ-ΟΤΑ) 

Χωρίς Δακτύλιο

Λόγω της απεργίας, δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος και θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων για όλα τα αυτοκίνητα.

Η Τροχαία ανακοίνωσε: «Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ) και επίσης, θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας Μ.Μ.Μ. (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.). Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Συλλαλητήριο υπαλλήλων των Δήμων αύριο στις 11 στην Πλατεία Κλαυθμώνος 

Στην αυριανή εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%» και ζητά:

1. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των Αντιασφαλιστικών μνημονιακών Νόμων.

2. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

3. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

4. Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Αντιδρούν στο ασφαλιστικό

Τα Σωματεία των εργαζομένων συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), με αιχμή το ασφαλιστικό. Σε ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ σημειώνει:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

«Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση ων μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010 – 2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%», σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα