Συνελήφθη ο δραπέτης "τοξοβόλος του Συντάγματος". Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Συνελήφθη ο δραπέτης "τοξοβόλος του Συντάγματος". Βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε τη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ant1news,  έγιναν τρεις συλλήψεις. Οι αρχές συνέλαβαν τον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος», και άλλα δύο άτομα.

Ο γνωστός δραπέτης εντοπίστηκε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο ανήκει σε φίλη του και οι αρχές εκτιμούν πως μάλλον την είχε επισκεφθεί και δεν έμενε εκεί.

Μαζί του συνελήφθη η φίλη του και ακόμα μία γυναίκα.

Μια εκ των δύο γυναικών είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Ο «Τοξοβόλος» είχε αποδράσει πριν από μήνες από τις φυλακές της Τύρινθας, σημαίνοντας συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Το προσωνύμιό του του το είχε πάρει γιατί τον Φεβρουάριο του 2011, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, είχε σηκώσει το τόξο του και είχε εκτοξεύσει βέλη εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. 

Τότε συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. 

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι το τόξο ήταν ψεύτικο ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στην κατοχή του «τοξοβόλου του Συντάγματος»

Μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αγία Παρασκευή συνελήφθησαν από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και δύο γυναίκες.

Ο κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αποδράσει από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, τον περασμένο Ιούνιο, ενώ μεταξύ των δύο γυναικών είναι και μία συνεργός της Πόλας Ρούπας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατοχή του «τοξοβόλου» και της συνεργάτιδας της Πόλας Ρούπα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα σκόρπιον και δύο πιστόλια. Μάλιστα, είχαν σφαίρα στη θαλάμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα