Φθιώτιδα: Ταμίας Δήμου έβαλε στην "τσέπη" 250.000 ευρώ

Φθιώτιδα: Ταμίας Δήμου έβαλε στην "τσέπη" 250.000 ευρώ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε πρώην ταμίας Δήμου της Φθιώτιδας, για έλλειμμα που παρουσιάστηκε στην ταμειακή υπηρεσία του, που πλησίαζε τα 250.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το έλλειμμα διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές στις 24 Φεβρουαρίου 2011 και αφορούσε το διάστημα 2008 – 2010.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το οποίο τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών με 3ετη αναστολή στην έφεση.

Ο «ταμίας» στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι για το ποσό που τον κατηγορούν, δεν υπολογίσθηκαν σειρά αποδείξεων πληρωμής με ανάλογα χρηματικά πασά, που είχαν εκδοθεί από τον ίδιο για την κάλυψη υποχρεώσεων του Δήμου για δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν ή για αμοιβές τρίτων σχετικές με εκτέλεση εργασιών ή προμήθεια υλικών, για τις οποίες όμως δεν είχαν ληφθεί νομοτύπως αντίστοιχες αποφάσεις τον δημοτικού συμβουλίου, ούτε είχαν εκδοθεί αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα, πρακτική η οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, εφαρμόζονταν με τη γνώση, καθώς και τη συναίνεση και προφορική εντολή του εκάστοτε δημάρχου.

Επιχείρημα που αντέκρουσε τόσο ο πρώην Δήμαρχος όσο και σύμβουλος της μειοψηφίας.

Τα όσα είπε ο κατηγορούμενος δεν έπεισαν ούτε τον Αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Μαγκούτα που τόνισε ότι «από τα στοιχεία που υπάρχουν, κύριος υπεύθυνος για τη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας ήταν ο ίδιος. Δε μας έδωσε σαφή απάντηση, παρά τις συγκεκριμένες ερωτήσεις που πήγαν τα λεφτά αυτά».

Στην αγόρευσή του ομοίως ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Γ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι τα «χρήματα έκαναν φτερά από το ταμείο του Δήμου και ο κύριος υπεύθυνος για το έλλειμμα ήταν ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας».

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η διαφορά με τα παραστατικά της τράπεζας ήταν -246.335,17 ευρώ εκ των οποίων μόλις τα 1.475,73 ευρώ βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του Δήμου, ήτοι το ταμείο βρέθηκε μείον 244.859,44 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα