Πάτρα: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό καρνάβαλων

Στη σύλληψη ενός υπόπτου για τους εμπρησμούς σε καρναβαλικούς μπάστακες προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί της Πάτρας, έπειτα από τον εμπρησμό και σε τέταρτο μπάστακα, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ρίου. Ο ύποπτος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι ιερέας ο οποίος εργάζεται στο Αίγιο, ηλικίας περίπου 40 ετών, και ο οποίος διαμένει στην Πάτρα.

Τις εμπρηστικές επιθέσεις εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι δράστες στο κέντρο της Πάτρας, με στόχο καρναβαλικές κατασκευές που έχει τοποθετήσει ο δήμος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίθεση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά στον «μπάστακα» που βρίσκεται δίπλα από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Συνδέεται και με τους άλλους εμπρησμούς;

Αφορμή για την σύλληψή του ήταν ο εμπρησμός αργά το βράδυ της Τρίτης ενός μπάστακα στην οδό Εγνατίας στο Ρίο κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης είχαν καταστραφεί με φωτιά τρεις ακόμη καρναβαλικοί μπάστακες, ο ένας μάλιστα μπροστά από το δημαρχείο της Πάτρας.

Ο ιερέας επέβαινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr, σε αυτοκίνητο μάρκας hyundai, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν κατηγορείται ότι συνδέεται και με τους τρεις ακόμη σημερινούς εμπρησμούς. 

 

Πηγή: The Best

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα