Υπ. Υποδομών προς ΣΤΑΣΥ μετά το σάλο: Κατεβάστε άμεσα τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό

Υπ. Υποδομών προς ΣΤΑΣΥ μετά το σάλο: Κατεβάστε άμεσα τις αφίσες κατά των αμβλώσεων στο Μετρό

 Εντολή να κατέβει από τους χώρους του μετρό η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις, μετά το σάλο που προκλήθηκε, έδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις με τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια που φιλοξενεί η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό, η οποία έχει σύνθημα «διάλεξε τη ζωή». 

Οι επιβάτες του μετρό από νωρίς το πρωί ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες της αφίσας, κάνοντας λόγο για «οπισθοδρόμηση» και για φαινόμενα που γυρνούν την Ελλάδα αρκετές δεκαετίες πίσω. 

Για το θέμα απάντησε η ΣΤΑΣΥ. «Πρόκειται για μια διαφήμιση όπως όλες οι άλλες που μπαίνουν σε χώρους του Μετρό», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Εν προκειμένω ζητήθηκε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση να μπει η εν λόγω διαφήμιση, με τον φορέα αυτόν να καταβάλλει κανονικά το προβλεπόμενο ποσό για τη φιλοξενία του πόστερ. Πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους. Στην αφίσα δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στις αμβλώσεις, έτσι κρίθηκε πως δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Πράγματι, μπορεί κανείς να διαφωνεί με το περιεχόμενο του προβαλλόμενου μηνύματος αλλά κατά τη γνώμη μας δε στοιχειοθετείται λόγος για να μην υπάρχει η διαφήμιση. Να θυμίσουμε πως προσφάτως φιλοξενήθηκε αφίσα και του vegan κινήματος όπου και είχαμε αντιδράσεις από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε πως οι αντιδράσεις είναι θεμιτές, ωστόσο, δεν υπήρχε λόγος αποκλεισμού. Συνέβη ο,τι γίνεται και με τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούμε», τονίζεται στην απάντηση.

Σημειώνεται ότι οι διαφημίσεις βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό.  Με δήθεν συνθήματα «υπέρ της ζωής» οι αφίσεις είναι γεμάτες από ανακρίβειες και fake news, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των περαστικών. 

Φορέας της υπερσυντηρητικής προπαγάνδας εμφανίζει η οργάνωση με τον προκλητικό τίτλο «Αφήστε με να ζήσω».  Υπενθυμίζεται ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1986

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα