Ανάληψη ευθύνης για γκαζάκια σε δημοσιογράφο και σκάφη στη μαρίνα Αλίμου

Οι «Ομάδες Διασποράς της Ανομίας», με κείμενο στην ιστοσελίδα indymedia, ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια τα ξημερώματα της 11ης προς 12η Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στο κείμενο ανάληψης ευθύνης πρόκειται για μία πρώτη αντίδραση απέναντι στο «τελεσίγραφο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων.

Eιδικότερα αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη:

«Για τα γκαζάκια στη μαρίνα Αλίμου: «Στην μαρίνα του Αλίμου τοποθετώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε παρκινγκ πολυτελών σκαφών αναψυχής, επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος. Θελήσαμε με την ενέργεια αυτή να εκφράσουμε την οργή μας απέναντι σε αυτούς που ζουν και διασκεδάζουν μέσα στον μικρόκοσμό τους εκμεταλλευόμενοι τους εξ ορισμού αποκλεισμένους από την πολυτέλεια που απολαμβάνουν. Αδιαφορούν για τη δυσανάλογη επιβάρυνση που προκαλούν στο φυσικό κόσμο όσο αδιαφορούν και για την καταπίεση που προκαλεί το ταξικό σύστημα από το οποίο ευνοούνται. Η χλιδή τους είναι βαμμένη με αίμα και αξίζει να χαθεί στις φλόγες της εξέγερσης».

Για τα γκαζάκια στο καφέ Zillion’s: Στην καφετέρια - ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Νίκο Ρωμανό, τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί.

Για τα γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου: Στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη του newsit Θεοδόση Πάνου, όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολής και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθειμένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά.

Για τα γκαζάκια σε όχημα εταιρείας security: Σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι, καθώς οι σεκιουριτάδες αποτελούν την προεικόνιση της ιδιωτικής αστυνομίας του νεοφιλελεύθερου μέλλοντος. Τέλος, οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν τη στήριξη τους στον έγκλειστο των φυλακών Κορυδαλλού, Κώστα Σακκά, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας».

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα