Ηλεία: Η θάλασσα ξέβρασε δύο φορές το ίδιο νεκρό δελφίνι

Ηλεία: Η θάλασσα ξέβρασε δύο φορές το ίδιο νεκρό δελφίνι

 Για αρκετές ημέρες βρίσκεται νεκρό στο Κατάκολο της Ηλείας, το μικρό δελφίνι που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης (12-12-2019) στην παραλία κοντά στην περιοχή Συκιά. Αρκετός.

λόγος έγινε – κυρίως μέσα από τα social media – για το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν για την απομάκρυνση και υγειονομική ταφή του.

Η έρευνα για το θέμα έρχεται να αποκαλύψει ένα γεγονός που φανερώνει πως τα αντανακλαστικά των αρμοδίων υπηρεσιών είναι αρκετά αργά. Κατ’ αρχήν το δελφίνι το πρωί του Σαββάτου δεν βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη. Παρασύρθηκε τη νύχτα απο την θαλασσοταραχή στην ευρύτερη περιοχή.

Το ίδιο όμως συνέβη και το περασμένο Σάββατο. Εκείνο που αναφέρθηκε ως δεύτερη περίπτωση νεκρού δελφινιού, δεν είναι άλλη περίπτωση. Για το ίδιο δελφίνι που εντοπίστηκε την Πέμπτη πρόκειται.

Αρχικά ξεβράστηκε στην περιοχή του Καβουρίου το περασμένο Σάββατο. Η θάλασσα τη νύχτα το παρέσυρε πάλι και το τράβηξε στην “αγκαλιά” της. Μετά από πέντε ημέρες το ξέβρασε για άλλη μια φορά στη “Συκιά”. Τώρα περιμένουμε που θα το ξεβράσει ξανά για να το πάρει επιτέλους κάποιος αρμόδιος να το θάψει…

 

ilialive.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα