Λίνα Κοεμτζή: Τι είπαν οι 3 κατηγορούμενοι για τις φωτογραφίες και τον θάνατο της φοιτήτριας

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διακίνησης – διαρροής των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή. Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας αντιπροσωπεύθηκε από τον δικηγόρο του, όπως μετέδωσε η Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στη δίκη που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Γαλήνης. 

Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα

Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, καθώς οι φωτογραφίες που είδαν ή είχαν δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της φοιτήτριας κατέθεσε ότι ψάχνοντας το κινητό της Γαλήνης μετά τον θάνατό της, διάβασε μήνυμα του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος της είχε κάνει τη φωτογράφιση, στο οποίο της έγραφε ότι "1-2φωτογραφίες του ξέφυγαν". «Της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει μοντέλο, την έπεισε να κάνει τη φωτογράφιση και της έταξε και χρήματα. Η Γαλήνη ντρεπόταν πολύ και δεν ερχόταν στα Γιαννιτσά. Τότε ήταν 18-19 ετών».

Τι ισχυρίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι 

1ος κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του: «Δεν έγινε ποτέ διακίνηση των φωτογραφιών της Γαλήνης με πρόθεση και προσπάθησε να αποκαταστήσει στη συνέχεια ότι έγινε. Έψαξε να δει αν υπάρχουν κάπου φωτογραφίες για να σβηστούν. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι προσωπικά δεδομένα»

2ος κατηγορούμενος: «Είδα τέσσερις φωτογραφίες της Γαλήνης. Ήταν γυμνές φωτογραφίες. Τη Γαλήνη την είχα από παλιά φίλη στο Facebook. Της έστειλα μήνυμα και της είπα ότι έχω δει τις φωτογραφίες. Τη ρώτησα ποιος τις τράβηξε. Δε μου απάντησε. Τους συγκατηγορούμενους μου δεν τους γνωρίζω. Λυπάμαι για ό,τι έγινε»

3ος κατηγορούμενος: «Είδα τις φωτογραφίες της Γαλήνης σε κινητά κι επειδή είχαμε και μια μακρινή συγγένεια, δεν της είπα κάτι, ούτε ασχολήθηκα περαιτέρω».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα