Ρόδος: Περιέλουσε με βενζίνη τη σύντροφό του - 5 χρόνια φυλάκιση

Ρόδος: Περιέλουσε με βενζίνη τη σύντροφό του - 5 χρόνια φυλάκιση

Με βενζίνη κατηγορείται 61χρονος ότι περιέλουσε την πρώην σύντροφο του.

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο στην Κω και αναβίωσε την Δευτέρα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, ο 61χρονος κατηγορούμενος, κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως αρχικά κατηγορούνταν, αλλά για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών η οποία αναστέλλεται υπό τους όρους της μη συμβίωσης, προσέγγισης και συναναστροφής με την πρώην σύντροφο του. Επίσης, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Αλέξης Κούγιας και Άκης Δημητριάδης και ως πολιτική αγωγή οι κ.κ. Μιχάλης Εκατομμάτης και Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 11 και μισή το πρωί της Δευτέρας 1η Οκτωβρίου 2018 στην εμπορική περιοχή της οδού Ιπποκράτους στην Κω, όταν 61χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την δικαιοσύνη, σε έξαλλη κατάσταση, περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του και απειλούσε να της βάλει φωτιά να την κάψει.

Η γυναίκα έντρομη, όπως και άλλες παριστάμενες εκείνη τη στιγμή στο επεισόδιο, άρχισαν να φωνάζουν και να αντιδρούν έντονα. Ο 61χρονος -αφού περιέλουσε την πρώην σύζυγό του με βενζίνη- ευρισκόμενος εν κινήσει γλίστρησε και έπεσε κάτω, ενώ στη συνέχεια βλέποντας ότι από τις φωνές άρχισε να μαζεύεται κόσμος, έφυγε χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του.

Πάντως ενώπιον του δικαστηρίου τη Δευτέρα, ο 61χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονταν και δήλωσε πως αυτό που έριξε στην πρώην σύντροφο του δεν ήταν εύφλεκτο υγρό αλλά χυμός, ενώ τόνισε ότι δεν έφερε επάνω του ούτε αναπτήρα.

Σημειώνεται ότι ο 61χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου και στα μέσα Οκτωβρίου καθώς δικάστηκε και καταδικάστηκε για την δολοφονία του αδελφού της πρώην συντρόφου του με κυνηγετική καραμπίνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 61χρονο το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών (12 χρόνια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και 2 έτη φυλάκιση για την οπλοχρησία) με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα