Κρήτη: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της 38χρονης μητέρας έκρυβε σκοτεινά μυστικά

Κρήτη: Η μυστηριώδης εξαφάνιση της 38χρονης μητέρας έκρυβε σκοτεινά μυστικά

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της 38χρονης Τόνια Ζόεβα από τη Βουλγαρία, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Μάιο του 2018.

Στο σκαμνί κάθεται ο 60χρονος – σήμερα – δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της. Μάλιστα, η δίκη ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου, με το δικαστήριο να διακόπτει την συνεδρίασή του για την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

Το παράδοξο στην υπόθεση είναι πως το άψυχο σώμα της 38χρονης δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ωστόσο είναι βέβαιο από τις αρχές πως έχει δολοφονηθεί.

Η μυστηριώδης εξαφάνιση

Η 38χρονη Αντονίνα (Τόνια) Ζόεβα εξαφανίστηκε στις 11 Μαΐου. Τότε η Τόνια βρισκόταν με την παρέα της σε παραλία στα Μισίρια Ρεθύμνου και στη συνέχεια πήγαν σε μία ταβέρνα στο Χουμέρι. Η 38χρονη μητέρα ενός παιδιού, έφυγε από την ταβέρνα και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.

Την δήλωση της εξαφάνισης έκανε στο αστυνομικό τμήμα ο Σύρος φίλος της, με τους αστυνομικούς να ξεκινούν αμέσως τις έρευνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι Αρχές εξέταζαν τον 60χρονο δημοτικό υπάλληλο καθώς – σύμφωνα με μαρτυρίες – ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή.

Η εξαφάνιση μετατρέπεται σε δολοφονία

Από τις έρευνες των Αρχών δεν αποκλείστηκε κανένα ενδεχόμενο για την εξαφάνιση της 38χρονης, ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός διαφαινόταν πως πιθανότατα η άτυχη μητέρα δολοφονήθηκε.

Μάλιστα, αρκετά ήταν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί σε βάρος του 60χρονου δημοτικού υπαλλήλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που έκαναν βρήκαν κηλίδες αίματος τόσο στο σπίτι όσο και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα. Τα δείγματα στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου και διαπιστώθηκε πως το αίμα άνηκε στην 38χρονη Τόνια.

Ο ίδιος επιμένει στην αθωότητα του και υποστηρίζει ότι θέλει να βρεθεί η 38χρονη για να ηρεμήσει και ο ίδιος. Ισχυρίζεται ότι τη νύχτα της εξαφάνισης, τον Μάιο του 2018, είχαν συναντηθεί, πήγαν στο σπίτι του, συνευρέθηκαν ερωτικά και στη συνέχεια την μετέφερε με το αυτοκίνητο του στην πόλη του Ρεθύμνου όπως του είχε ζητήσει η ίδια.

Υποστηρίζει ότι γνώριζε τον «χαλαρό» τρόπο ζωής της Τόνια, όμως δεν τον ενοχλούσε και περιέγραψε την σχέση τους ως αρμονική. Ωστόσο το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Ρεθύμνου που τον παραπέμπει σε δίκη είναι καταπέλτης.

Η σύλληψη του 60χρονου

Μόλις οι Αρχές είχαν αρκετά στοιχεία που ενοχοποιούσαν τον 60χρονο προχώρησαν στην σύλληψή του και για πρώτη φορά μίλησαν ανοιχτά για ανθρωποκτονία.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει στιγμή να πιέζουν τον συλληφθέντα προκειμένου να αποκαλύψει που βρίσκεται η σορός της άτυχης μητέρας, ωστόσο ο ίδιος έχει αποδειχθεί «σκληρό» καρύδι καθώς αρνείται τα πάντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 60χρονος έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο. Ο ίδιος το 1993 συνελήφθη για ανθρωποκτονία με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε φυλάκιση. Μάλιστα, εξέτισε την ποινή του – πρόκειται για 12 περίπου χρόνια – και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα