Τραγωδία σε hot spot Μυτιλήνης: Μητέρα τριών παιδιών κάηκε ζωντανή σε κοντέινερ

Τραγωδία σε hot spot Μυτιλήνης: Μητέρα τριών παιδιών κάηκε ζωντανή σε κοντέινερ

Φωτιά ξέσπασε σήμερα τα χαράματα σε κοντέινερ στον καταυλισμό προσφύγων-μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 27χρονης από το Αφγανιστάν η οποία απανθρακώθηκε.

Η γυναίκα έμενε στο κοντέινερ με τον 28χρονο σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά, πέντε ετών, δύο ετών και ένα νεογέννητο βρέφος.

Τα παιδιά διασώθηκαν από τον πατέρα τους, ο οποίος στην προσπάθειά του να βγάλει και τη γυναίκα του από τον καιόμενο οικίσκο έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, της οποίας οι εγκαταστάσεις είναι απέναντι από τον καταυλισμό, παρενέβη πολύ γρήγορα και κατέσβησε τη φωτιά, η οποία πριν σβήσει έκαψε και διπλανό κοντέινερ.

Ο προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ που ανήκει στον δήμο Μυτιλήνης, φιλοξενεί 1.324 πρόσφυγες, όλοι μέλη ευάλωτων ομάδων, οι περισσότεροι από τους οποίους οικογένειες με μικρά παιδιά.

Να σημειωθεί ότι σε ανάλογο περιστατικό με φωτιά σε οικίσκο στον καταυλισμό της Μοριας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε καεί μια γυναίκα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα