Τραγωδία στο Ίλιον: Συγκλονίζει η μητέρα - Ήταν ατύχημα, δεν γυρίζει πίσω

Τραγωδία στο Ίλιον: Συγκλονίζει η μητέρα - Ήταν ατύχημα, δεν γυρίζει πίσω

Όπως όλα δείχνουν, ο θάνατος του μικρού αγοριού ήταν ασφυκτικός, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το παιδί εγκλωβίστηκε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο που υπήρχε κάτω από το κρεβάτι του.

Η 35χρονη μητέρα μετέφερε το παιδί, ηλικίας 2,5 ετών, σε ιδιωτική κλινική και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε φύγει από τη ζωή. Αμέσως ενημερώθηκε το Α.Τ. Περιστερίου που ανέλαβε την υπόθεση.

Για τους δύο γονείς σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία και θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή να παραμείνουν ελεύθεροι.

«Ήταν ατύχημα, δεν γυρίζει πίσω»

«Κάναμε δουλειές χθες το πρωί και ο μικρός… είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε βγάλει λοιπόν τα ρούχα τα χειμωνιάτικα βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και μου έκανε “κου-κου-τά μαμά” και παίζαμε» είπε στον ΑΝΤ1 η 35χρονη.

«Το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι να πάρει αέρα και ήταν λίγο ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε αυτός μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 19.30 γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς, και πήρε κι εμένα ο ύπνος μαζί του γιατί ξυπνάω από τις 04:00 το πρωί λόγω του μωρού για να το ταΐσω» και συνέχισε: «Το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε μέσα εκεί πέρα από κάτω για να παίξει και τράβηξε το στρώμα και τον πλάκωσε αυτό το πράγμα και δεν το πρόλαβα μέσα στη νύχτα. Δεν τον πρόλαβα, πέντε η ώρα τον είδα. Πέντε το είδα το παιδί… Ατύχημα ήταν το παιδί μου…δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω…»

 

Συγκλονίζει ο πατέρας: «Έκανα μαλάξεις, έδωσα το φιλί της ζωής»

Ο πατέρας του 2,5 ετών αγοριού περιγράφει πώς έγινε η ανείπωτη τραγωδία και πώς το αγοράκι παγιδεύτηκε στον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού.

«Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Έχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα. Έμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα... Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος. Έκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι», αναφέρει ο πατέρας.

Και συνεχίζει: «Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει "τι είναι;" Μπήκε τώρα εδώ πέρα;". Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα».

Ο ίδιος ο πατέρας αναφέρθηκε και στην καταγγελία που έγινε στην Πρόνοια, λέγοντας ότι ήρθαν από την Πρόνοια και του είπα: «Πες ότι το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Είναι καταγγελία που δεν έχει ισχύ».

Το χρονικό

Τη Δευτέρα (02/12) οι γονείς του παιδιού προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το μόλις 2,5 ετών παιδί τους βρέθηκε νεκρό.

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού, όλη τη μέρα χθες, Κυριακή, η μητέρα έκανε δουλειές στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει το χώρο του κρεβατιού κάτι που το παιδί είδε ως παιχνίδι και έμπαινε μέσα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, γύρω στις 19:00 χθες το βράδυ, οι γονείς κάθισαν στον καναπέ, έβλεπαν τηλεόραση και τους πήρε ο ύπνος.

Το πρωί, γύρω στις 05:30, η μητέρα σηκώθηκε για να ταΐσει το άλλο παιδάκι της οικογένειας, που είναι μόλις 1,5 έτους. Ψάχνοντας να δει πού είναι το 2,5 ετών αγόρι, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Η μητέρα, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ήταν πολύ κουρασμένη και την πήρε ο ύπνος στον καναπέ κι όταν σηκώθηκε τα ξημερώματα, άρχισε να αναζητά το παιδί, το οποίο και βρήκε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Είχαμε δεχθεί καταγγελία

Καταγγελίες για παραμέληση του άτυχου παιδιού που βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον τη Δευτέρα (02/12), όταν και έχασε την ζωή του από ασφυξία παίζοντας κρυφτό, είχε λάβει ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην "Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056" που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένεια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση», τονίζει στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα