Κρήτη: Απολογείται ο 40χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Κρήτη: Απολογείται ο 40χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σήμερα το πρωί απολογείται στον ανακριτή Ηράκλειου, ο 40χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την 31χρονη φίλη του.

Η άτυχη κοπέλα έφερε εκχυμώσεις σε όλο της το σώμα από πολλαπλά χτυπήματα, υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κεφάλι, και ίχνη από προσπάθεια στραγγαλισμού στο λαιμό.

Ο Εισαγγελέας Ηρακλείου ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, ο 40χρονος, του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το άγριο έγκλημα έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 28 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Μασταμπά.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της. Αρχικά ο θάνατος της 31χρονης είχε αποδοθεί σε άλλα αίτια ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε καθαρά ότι πρόκειται για δολοφονία.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης ο 40χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει. Είχαν έναν έντονο καυγά και η κατάσταση ξέφυγε.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για τον εντοπισμό του πτώματος το βράδυ της Πέμπτης. Ο 40χρονος με τον οποίο διατηρούσε δεσμό η 31χρονη, είναι γνωστός στις Αρχές για χρήση ναρκωτικών.

H oλέθρια σχέση και τα ναρκωτικά

Το ζευγάρι ήταν μαζί έξι χρόνια που σημαδεύτηκαν από χωρισμούς και επανασυνδέσεις.

Στα κρατητήρια όπου βρίσκεται ενόψει και της σημερινής απολογίας του ο 40χρονος δείχνει να είναι στον δικό του κόσμο. Ζητάει τα φάρμακά του.

Άτομα του περιβάλλοντός του, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στο πλευρό της φίλης του σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.

Όταν εκείνη αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μήνες, εκείνος ήταν δίπλα της. Ζούσε στο εξωτερικό όπου μάλιστα παρακολούθησε το πρόγραμμα απεξάρτησης ιδιωτικού κέντρου.

Κατά διαστήματα «καθάριζε», ερχόταν στο Ηράκλειο και ξανακυλούσε. Ήταν μόλις 24 ετών όταν έχασε τον μικρότερο αδερφό του από τα πυρά αστυνομικών επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

Μία ιστορία που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή του

Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι αυτό τον καιρό δεν έκανε χρήση ναρκωτικών. Με την κοπέλα του ζούσαν μαζί σε σπίτι στον Κατσαμπά, πάνω από τη γιαγιά του.

Ισχυρίζεται, όπως ααφέρει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ότι τη μοιραία ημέρα επιστρέφοντας στο σπίτι η γιαγιά τον ενημέρωσε ότι είχε πεταχτεί από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου μία χρησιμοποιημένη σύριγγα. Διαπίστωσε ότι η σύριγγα έφερε δύο-τρεις σταγόνες αίμα.

Στην απολογία του φέρεται να λέει ότι η σύντροφος όταν έκανε χρήση, τρυπιόταν και στον ώμο και μπορεί να τραβούσε λίγο αίμα. Αναστατώθηκε καθώς συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει χρήση.

Ο μοιραίος καβγάς

Το ζευγάρι καυγάδισε. Περιγράφει ότι την έπιασε με τα χέρια από τον γιακά. Στο λαιμό φορούσε κομποσχοίνι και άλλα που της είχε πάρει δώρο εκείνος και ενδεχομένως τα τράβηξε και αυτά. Ήταν όρθιοι. Την τράνταξε με τα χέρια. Εκείνη ζαλίστηκε και ξάπλωσε στο κρεβάτι για να κοιμηθεί. Αυτός έφυγε εκνευρισμένος.

Πήγε στη γιαγιά του. Όταν επέστρεψε, ξάπλωσε στον καναπέ. Το πρωί που ξύπνησε, έφυγε. Επέστρεψε το βραδάκι και διαπίστωσε ότι η κοπέλα του ήταν ακόμα ξαπλωμένη. Τότε κατάλαβε ότι ήταν νεκρή.

Κατά την υπεράσπιση του 40χρονου (την υπόθεση χειρίζεται ο κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης-είχε χειριστεί και την υπόθεση του αδερφού του) η απολογία του είναι συμβατή με ιατροδικαστική ευρήματα και υποστηρίζεται ότι στη χειρότερη περίπτωση πρόκειται για ατύχημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα