Αστυνομικό "δίχτυ ασφαλείας" πάνω από την Αθήνα τα Χριστούγεννα

Αστυνομικό "δίχτυ ασφαλείας" πάνω από την Αθήνα τα Χριστούγεννα

«Δίχτυ ασφαλείας» πάνω από το κέντρο της Αθήνας αλλά και μέσα στα εμπορικά κέντρα απλώνει την περίοδο των Χριστουγέννων η Ελληνική Αστυνομία.

Ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός που σήμανε στην Ευρώπη μετά και την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο κάνει την ΕΛ.ΑΣ. να παίρνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή πάνοπλοι αστυνομικοί να περιπολούν την χριστουγεννιάτικη αγορά. Η ειδική ομάδα «Πάνθηρες», που δημιουργήθηκε πρόσφατα, αναλαμβάνει να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και έξω από χώρους που θα γίνονται χριστουγεννιάτικα δρώμενα, όπως αναφέρει το cnn,gr.

Την ίδια ώρα, ένστολοι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, που κατά τη διάρκεια των γιορτών θα δέχονται και τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών.

Βαρύτητα, όμως, θα δοθεί και στο πληροφοριακό δίκτυο ενώ στους προαναφερθέντες χώρους θα περιπολούν και αστυνομικοί με πολιτικά, που θα βρίσκονται μέσα στο πλήθος για να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις.

Από αυτό το «δίχτυ ασφαλείας» δεν θα εξαιρεθούν οι συρμοί του μετρό και γενικότερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πάντως, ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική έχουν προχωρήσει εδώ και αρκετό καιρό σε λεπτομερή χαρτογράφηση ατόμων που έχουν επαφές ή συνομιλούν με άτομα σε χώρες όπου υπάρχουν μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Πάντα βρίσκεται σε ισχύ η λίστα με τα 5.000 άτομα που έχει δοθεί σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης και στην ουσία πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας έρχονται σε μια περίοδο που η ΕΛ.ΑΣ. αυξάνει το αστυνομικό προσωπικό σε υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης.

Έτσι, ήδη η εποχούμενη ομάδα «Δράση» θα δει σε λίγες ημέρες το προσωπικό της να αυξάνεται από τα 51 άτομα στα 150 ενώ η ομάδα «ΔΙΑΣ» ενισχύεται με άτομα από τους 1.500 ειδικούς φρουρούς που αυτή την περίοδο περνούν τη βασική τους εκπαίδευση.

CNN

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα