Κανένα σημείο ζωής από τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό

Κανένα σημείο ζωής από τον 20χρονο Έλληνα ναυτικό

Ένα μαρτύριο ζουν οι γονείς του 20χρονου Δημήτρη από την ημέρα που απήχθη ο γιος τους από πειρατές. Αυτό που τους λένε οι αρμόδιοι του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι πως ο νεαρός δόκιμος μηχανικός είναι ζωντανός.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των πειρατών και Αμερικανών ειδικών διαπραγματευτών οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Αυτό φυσικά δεν αρκεί για να μειώσει την αγωνία τους όταν μάλιστα έχουν να μάθουν νέα για τον Δημήτρη πάνω από μία εβδομάδα.

Τους λένε πως είναι ζωντανός

Θα ήθελαν, όπως λένε, να έχουν έστω ένα αποδεικτικό στοιχείο για το ότι ο γιος τους ζει και είναι καλά. Ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια του 20χρονου από το Μεσολόγγι δεν γνωρίζουν ούτε που είναι ούτε ποιοι τον απήγαγαν. Αυτό μεγαλώνει την αγωνία τους και περιμένουν να δούν τί θα γίνει θα γίνει και πώς θα καταφέρουν οι διαπραγματευτές να φέρουν πίσω το παιδί καθώς και τους άλλους ομήρους. Οι αρχές τους λένε ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί αφού το θέμα έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Η οικογένεια Γκιάτη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές έχει στο πλευρό της συγγενείς και φίλους που στέκονται δίπλα τους καθημερινά. Επίσης, καθημερινή είναι και η επικοινωνία με την οικογένεια

τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και της πλοιοκτήτριας εταιρείας σχετικά με την απαγωγή και τις διαπραγματεύσεις. Αυτό ήταν το δεύτερο ταξίδι του Δημήτρη ο οποίος διάλεξε το επάγγελμα του μηχανικού για να βρει αμέσως δουλειά και να έχει ταχύτερη επαγγελματική εξέλιξη.

Το ρεσάλτο των πειρατών

Οι πειρατές έκαναν έφοδο στο ελληνόκτητο πλοίο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου και έπιασαν ομήρους τέσσερα άτομα του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και τον 20χρονο Έλληνα δόκιμος μηχανικό.

Σοκαρισμένος ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη Γκιάτη είχε μιλήσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και Alpha, δίνοντας νέες διαστάσεις στο θρίλερ αφού αποκάλυψε και ένα πρόβλημα υγείας που έχει ο νεαρός ναυτικός: «Αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι υγείας. Το έχει χρόνια από μικρό παιδί. Παίρνει τρία χαπάκια, και αυτά πρέπει καθημερινά».

Συνεχίζοντας για το πώς συνέβη το «ρεσάλτο» των πειρατών στο «Elka Aristotle», ο πατέρας του 20χρονου ανέφερε: «Αυτοί ριχτήκανε στο πλοίο με σκάλες και βεντούζες. Ανεβήκανε πάνω, χτύπησε η σειρήνα τη νύχτα. 02.:00 π.μ. ήταν εκεί. Βγήκανε τα παιδιά από το δωμάτιο για να δουν τι συμβαίνει και τους αρπάξανε. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα όπλα, χτυπήσανε έναν φρουρό στο πόδι και τελείωσε. Πάει το παιδί. Χάθηκε. Θα δώσουμε όσα ζητήσουν, για να πάρουμε το παιδί μας πίσω» είπε ακόμη μέσα στην ταραχή του.

Πάντως, η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών :«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης απαγωγής Έλληνα ναυτικού στο Τόγκο. Από λήψεως της σχετικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, προέβη άμεσα σε ενημέρωση των εμπλεκομένων αρχών της χώρας μας στο Εξωτερικό, ειδικότερα την Πρεσβεία μας στην Αμπούτζα (καλύπτει δια παράλληλης διαπίστευσης το Τόγκο) η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε άμεσα τις αρχές του Τόγκο, καθώς και τις Πρεσβείες μας στην Τιφλίδα και τη Μανίλα, καθώς οι λοιποί απαχθέντες είναι υπήκοοι Γεωργίας και Φιλιππίνων.

Παράλληλα, η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος.Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν».

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα