Πύργος: Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη λεχώνα

Πύργος: Σε κρίσιμη κατάσταση 18χρονη λεχώνα

Μάχη για τη ζωή της δίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου μία 18χρονη έγκυος από την περιοχή της Πηνείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» η 18χρονη που βρισκόταν ήδη στην 36η εβδομάδα κύησης δεν αισθανόταν καλά και επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε ότι είχε συμπτώματα προεκλαμψίας (σ.σ. με κυριότερο την υψηλή αρτηριακή πίεση) και έγγραψε τα σχετικά παραπεμπτικά προκειμένου να φύγει άμεσα για το Νοσοκομείο του Ρίου, εξηγώντας στην 18χρονη ότι η κατάσταση της είναι κρίσιμη.

Ωστόσο, η 18χρονη αντί να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου αποφάσισε να πάει σπίτι της… Λίγες ώρες αργότερα τα ξημερώματα της Τετάρτης εντοπίστηκε από τους οικείους της σε ημικωματώδη κατάσταση. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και από εκεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης βρήκαν τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου να δίνουν μάχη να κρατήσουν στην ζωή τόσο την 18χρονη όσο και το αγέννητο μωρό της.

Οι γιατροί επέλεξαν να «πάρουν» το μωρό με καισαρική τομή προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή του βρέφους.

Έτσι τα ξημερώματα της Τετάρτης γεννήθηκε ένα υγιέστατο  αγοράκι το οποίο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου, ωστόσο η άτυχη 18χρονη βρίσκεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ η κατάσταση της κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως ιδιαίτερα σοβαρή.

Οι οικείοι της 18χρονης φαίνεται να είπαν στους ιατρούς ότι η άτυχη μητέρα, δεν μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει ενημερώσει τον ιατρό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για την αδυναμία μετάβασης στον όμορο νομό.

 

Πηγή: ant1news.gr/patrastimes.gr