Η "συγγνώμη" των γονιών του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Η "συγγνώμη" των γονιών του Ροδίτη για τη δολοφονία Τοπαλούδη

Ο Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη ζητά συγνώμη για πρώτη φορά μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star από την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυστηροποιεί τις ποινές για τον βιασμό και προβλέπει ακόμα και ισόβια.

Η ώρα της κρίσης για τον Ροδίτη και τον Αλβανό κατηγορούμενο  πλησιάζει. Στις 13 Ιανουαρίου  θα βρεθούν ενώπιων δικαστών και ενόρκων.

Οι κατηγορίες βαριές, ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού και βιασμό από δύο δράστες που ενεργούσαν από κοινού.

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και διασφαλίζει τις συνθήκες μιας δίκαιης και αντικειμενικής δίκης» σημειώνει ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος του Έλληνα κατηγορούμενου.

Αν η δίκη γινόταν στην Ρόδο ή την Κω υπήρχε σοβαρός κίνδυνος οι δυο κατηγορούμενοι να λιντσαριστούν. Ο εισαγγελεας Εφετών Δωδεκανήσου επικαλείται τα επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια της ανάκρισης όταν εξαγριωμένοι πολίτες επιτέθηκαν ακόμα και με πέτρες σε Ροδίτη και Αλβανό. Αποτέλεσμα να σπασουν τζαμαρίες στο Δικαστικό Μέγαρο 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ορίζει ότι και  το Εφετείο θα  γίνει στην Αθήνα. 

Ο πατέρας και η μητέρα του Ροδίτη κατηγορούμενου ζητούν μέσω του κεντρικού δελτίου του Star συγγνώμη από τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

«Η οικογένεια του νεαρού Ροδίτη αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει για μια ακόμη φορά την οδύνη της για το τραγικό περιστατικό και να διατυπώσει τη δημόσια συγγνώμη της στην οικογένεια του θύματος» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας. 

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το άγριο έγκλημα στους Πεύκους. Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη ζητά να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε σήμερα ότι αλλάζει ο ποινικός κώδικας για τους βιασμούς που τελούνται από δυο και περισσότερα άτομα. Θα τιμωρούνται πλέον με ισόβια. 

Μέχρι στιγμής οι κατηγορούμενοι τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο. Οι αρχές περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα τελευταία μηνύματα της φοιτήτριας μέσω facebook  για αναλύσουν τον γρίφο αν γνώριζε ότι στο ραντεβού της με τον Αλβανό θα ήταν και ο Ροδίτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα