Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν εκ νέου σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα». 

Θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού για τη δράση τους, αν και οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν θα δώσουν κανένα καινούργιο στοιχείο, αλλά θα κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Χθες η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των κατηγορουμένων. Πρόκειται για τους δύο, που συνέλαβαν οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση της Παρασκευής, αλλά και τον 46χρονο, που έχει τραυματιστεί στο πόδι και τον αναζητούν.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να δουν μέσα από τις κάμερες, που εντόπισαν στο διαμέρισμα - γιάφκα του Χολαργού, τα δρομολόγια που κατέγραψαν τα μέλη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας. Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία θεωρούν ότι παρακολουθούσαν τους πιθανούς στόχους τους και κατέγραφαν κάθε τους κίνηση για να καταστρώσουν την επόμενη επίθεσή τους.

Κάμερες και συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εξετάζονται με προσοχή. Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» είχε στην κατοχή της όλα τα απαραίτητα για την κατασκευή ενός ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που έχουν γνώση του εγχώριου αντάρτικου πόλης, θεωρούν ότι ο κατηγορούμενος, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», είναι και ο άνθρωπος που θα την κατασκεύαζε. «Αυτός πήρε την τεχνογνωσία από τον Επαναστατικό Αγώνα. Είναι δεδομένο ότι σε τουλάχιστον μία βομβιστική επίθεση είχε ετοιμάσει εκείνος τη βόμβα. Θεωρούμε δεδομένο ότι μετέφερε την τεχνογνωσία τουλάχιστον σε ένα μέλος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»» αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, παρατηρώντας τα χτυπήματα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», είδαν ότι τα μέλη της οργάνωσης εμφανίζονται ακόμα πιο επικίνδυνοι από χτύπημα σε χτύπημα. Στο πρώτο χτύπημά τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έριξαν γενικά στο κτίριο. Το ίδιο έπραξαν και στη μεξικανική πρεσβεία, όπου δεν πέτυχαν ούτε τον θυρεό. Ακολουθεί η επίθεση στο λεωφορείο των ΜΑΤ. Εκεί έριξαν μία ριπή και τραυμάτισαν αστυνομικό. Στην επόμενη επίθεσή τους, πάλι στα ΜΑΤ, οι βολές ήταν στοχευμένες και από τύχη δεν πέτυχαν τον αστυνομικό σκοπό. Στο τελευταίο χτύπημά τους, στη γαλλική πρεσβεία, χρησιμοποίησαν χειροβομβίδα και πάλι τραυμάτισαν αστυνομικό. Έκαναν, όμως, το λάθος κατά τη ληστεία στον Χολαργό.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα