Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις - Ποιο θα είναι το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει και σήμερα Κυριακή (3.11.201) τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή και τις φθινοπωρινές εκπτώσεις που έχουν ξεκινήσει επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και το ωράριο που προτείνεται είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Σημειώνεται πως οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων», όπως έχει γνωστοποιήσει.

Παράλληλα ο εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις να πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Να σημειωθεί πως η ”Black Friday” θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η ”Cyber Monday” στις 2 Δεκεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ